BEBELIFESTYLE

Baby shower

Jedan od običaja,koji dolazi sa zapada, a poznat je pod imenom “Baby shower”, predstavlja zabavu za buduće roditelje kojima se na ovaj način pomaže da spremno dočekaju novog člana porodice. Tradicionalno, baby shower se organizovao za roditelje koji očekuju prvo dijete a na zabavu su bile pozvane samo žene.
Dolazak bebe je najljepši i najvažniji događaj u životu svakog roditelja. Međutim, on sa sobom povlači i veće financijske izdatke. Upravo “baby shower” može da pomogne mladim roditeljima na samom početku nihovog roditeljstva, a ujedno uključi sve njihove prijatelje, radne kolege i rodbinu u pripremu za rođenje bebe.

Baby shower obično organizuju ili pomažu u ogranizaciji prijateljice buduće mame. Zabava se organizuje u popodnevnim časovima uz kafu, sok i kolačiće u porodičnom domu samih roditelja koji se adekvatno ukrasi za tu priliku.

baby shower


U intimnoj atmosferi, budući roditelji pored nezaobilaznih savjeta, na poklon od svakog gosta dobiju po nešto što će im pomoći na samom početku i umanjiti njihov trošak:pelene,benkice, flašice, igračke, odjeću ….

U SAD postoji i takozvana lista darova u određenim prodavnicama u kojima roditelji naprave spisak stvari koje su im potrebne za bebu, pa gosti mogu posjetiti prodavnicu i odabrati ono što žele kupiti kao poklon. Uobičajeno je da se pokloni otvore tokom zabave.